The Motions (Haagse Nederbeat)

Live Down Memory Lane.

The Motions terug op de bühne met alle grote hits!

 

Goed nieuws voor liefhebbers van beatmuziek uit de 60’s. De beroemde Haagse ‘sixties’ band The Motions is terug op de bühne in een ijzersterke nieuwe sterbezetting. Met natuurlijk de charismatische originele zanger en frontman Rudy Bennett.

 

In de jaren 60 domineerden The Motions, samen met o.a. Golden Earring, Shocking Blue, Q65, en Tee-Set de Nederlandse poppodia en de Top 40-hitlijst. Rudy Bennett schreef muziekgeschiedenis door in 1964 in het voorprogramma te spelen van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen. En in 1967 spelen The Motions in het voorprogramma van de legendarische Jimi Hendrix Experience.

 

De nederbeat revival
De nederbeat begon enige jaren geleden aan een enorme revival door het megasucces van Johan Derksens theatershow ‘Pioniers van de Nederpop’. Maar ook anno nu kun je nog steeds niet om de nederbeat uit de 60’s heen. The Motions brachten in 2019 het zeer lovend ontvangen album ‘Recorded’ uit, met daarop 4 teruggevonden tracks – songs van Robbie van Leeuwen – uit 1967 (in de originele én in een nieuwe versie).

 

Terug in de tijd met alle hits
Een optreden van The Motions staat garant voor één groot feest der herkenning aan die geweldige muziek uit de 60’s, de tijd waarin alles kon en mocht. The Motions’ ‘Live Down Memory Lane’ is een heerlijke back-in-time-belevenis zonder weerga. Met its als Wasted Words, Why Don’t You Take It, Can We Hang On To A Dream (The Motions), maar ook krakers als Ma Belle Amie, She Likes Weeds (Tee-Set) en Ik wil jou (van Polle Eduard, voormalig lid van Tee-Set en tegenwoordig bassist van The Motions). Van onze special guest, Theo van Es (de zanger van The Shoes), kunt u onder meer nederklassiekers als Osaka en Na Na Na verwachten.

 

Bezetting
Zang: Rudy Bennett
Zang/gitaar: Specs Hildebrand (o.a. Jen Rog, Canyon, singer-songwriter)
Zang/bass: Polle Eduard (o.a. Tee-Set, After Tea en solohits)
Gitaar: Alan McLachlan (o.a. The Scene)
Drums: Ruud Saelman (o.a. Alain Clark en The Dukes of Soul)
Toetsen: PP Everts (o.a. De Gigantjes en One Clueless Friend)

 

Special Guest
Theo van Es (The Shoes)

 

“Een fantastische middag onvervalste nostalgie waarin alle classic hits voorbij komen… En meer!”

 

zondag 22 mei | Deur open: 14:00 uur | Aanvang: 15:00 uur
Locatie: Pop- en Cultuurhuis PX (Podiumzaal)
Tickets: € 22,50 (excl. transactiekosten)
Tickets zijn verkrijgbaar aan het loket op de 1e etage van Pop- en Cultuurhuis PX
Regel uw tafelreservering via info@cbwedamvolendam.nl

onlinetickets
facebookevenement