AlascA

Plea For Peace

+ Support Act: Goat Roper Rodeo Band

AlascA keert na diverse optredens in Engeland weer terug naar thuisbasis PX! Alasca kan met recht worden gezien als een van Nederlands best bewaarde geheimen. De eerste twee albums van de indieband, het folky debuut ‘Actors & Liars’ uit 2012 en het meer rammelende door Ennio Morricone geïnspireerde ‘Prospero’ uit 2015 ontvingen unanieme lof in zowel binnen- als buitenland. Singles van beide albums kregen airplay op BBC2, BBC6 en Radio 2, de band was herhaaldelijk te gast bij De Wereld Draait Door, werd uitgelicht in de BNN/Vara documentaire “Het Andere Geluid van Volendam” en speelde naast vele clubshows in Nederland meerdere tours in Duitsland, Italië én Engeland (o.a. het support voor Sinéad O’ Connor). Bestempeld als must-see live act door muziekblad OOR en voorlopers in hun genre.

 

Nu is het tijd voor het derde deel in Alasca’s trilogie: ‘Plea for Peace’. De band heeft zichzelf opnieuw uitgedaagd om qua sound en uitstraling vriend en vijand te verrassen. De ambitie: een van de meest catchy albums van nu maken met een rauwe attitude die het beste van de jaren ’60, ’90 en nu samenbrengt. Live is de band energieker en vuiger dan ooit en vastberaden haar naam te vestigen bij een groter publiek.

 

“Brilliant!” – Bob Harris (BBC 2)

“There should no longer be any doubt whatsoever. AlascA makes albums of great significance” – De Volkskrant

“The combination of country pop and the wide western sound inspired by Ennio Morricone make these songs unique. I don’t know anything like it.” – MusicMaker

 

De support wordt vanavond verzorgt door de uit Engeland afkomstige Goat Roper Rodeo Band. Eerder waren ze al te zien op het podium van het PXSG.

 

Volgens veel Engelsen kan er uit het land van de sheep shaggers weinig goeds komen. Meer dan het tegendeel bewijst The Goat Roper Rodeo Band uit Noord-Wales. Met twee akoestische gitaren, een contrabas en gepijnigde samenzang brengt dit trio authentieke folk en ‘hillbilly’ country blues tot leven. ‘Young guys with old souls’, worden ze genoemd. Waar een band als Fleet Foxes een vinger mosterd haalde, reikt dit trio tot de bodem van de pot. Briljante countryliedjes met Everly Brothers-achtige falsetstem of Hank Williams-jodel tot opzwepende honky tonk blues. Je waant je direct in de bossen van de Amerikaanse midwest. Yeehaw!

 

www.alascamusic.com

tussenbalk630omlaag

zaterdag 13 april | Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Pop- en Cultuurhuis PX (Podiumzaal)
Tickets: € 15,- (excl. transactiekosten)
Tickets zijn verkrijgbaar aan het loket op de 1e etage van Pop- en Cultuurhuis PX

onlinetickets
facebookevenement