Made In Liverpool lijkt griezelig veel op The Beatles

Made In LiverpoolMuziek van The Beatles is nog steeds geliefd over de hele wereld. John, Paul, George en Ringo schreven en zongen liedjes met eeuwigheidswaarde. Ze waren natuurlijk ook niet voor niets een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Het tijdperk van The Beatles is helaas voorbij. Er zijn echter bands die nog steeds de muziek van de Fab Four spelen, zoals Made in Liverpool. Kenners beschouwen ze als Europa’s beste Beatles coverband. Zaterdagavond 30 mei mochten de mannen uit Liverpool dit waarmaken in PX. Ze slaagden met glans. De band bestaat uit Gaz Fearnhead (Paul Mc Cartney), Richard Knight (John Lennon), Lee Jay (George Harrison) en Mike Wynne (Ringo Starr). Waar The Beatles kans zagen om binnen 5 jaar de hele wereld te veroveren, zag Made in Liverpool kans om binnen 5 minuten Volendam te veroveren.

 

Het concert begon met ‘A Hard Day’s Night’, maar het werd zeker geen ‘hard days night’ voor Made In Liverpool. Vanaf het begin hadden ze namelijk het publiek mee en zat de stemming er goed in. Met de snelheid van een mitrailleur werden bekende hits als ‘I Feel Fine’, ‘In My Live’, ‘Help’ en ‘Please, Please Me’ op het publiek afgevuurd. Bij ‘Ticket To Ride’ kon de band gewoon stoppen en zong het publiek a capella het hele nummer uit.

 
De mannen leken wel een reïncarnatie van The Beatles, niet alleen qua kleding, haardracht en bewegingen, maar ook, wat nog steeds het belangrijkste is, qua stemmen. De nep Paul leek b.v. wel een tweelingbroer van de echte Paul, compleet met de gebaren, het tuitmondje (zie foto) en zelfs de lach. John had sprekend de stem van de echte John, maar leek alleen op Jackie Chan. De samenzang was echt perfect. Als je je ogen sloot, dan waande je je terug in de woelige zestiger jaren en hoorde je echt The Beatles. Als ik geen ‘Jas’ was, dan zou ik zeggen dat het “gail goed” was.
 
Made in Liverpool is ook de huisband van de beroemde Cavern Club in Liverpool. Iedere Beatles kenner weet dat op die plek de wieg stond van The Beatles en dat van daaruit hun verovering van de muziekwereld begon. Wil je daar de huisband zijn, dan moet je wel wat kunnen. The Liverpudlians reizen met hun show “A Night At The Cavern” de hele wereld over. Ze waren o.a. te zien in Duitsland, India, Rusland, Dubai en Australië. De enige plaats in Nederland waar ze optraden was, echt waar, Volendam. Dat is, zelfs voor dit unieke muzikale dorp, toch wel heel bijzonder. Passend bij het concert was ook dat het Beatlesmuseum uit Alkmaar met een kraam vol Beatlesattributen aanwezig was. Voor de liefhebbers waren daar allerlei collector items van The Beatles te veroveren.
 
Het nummer ‘Eight Days A Week’ werd door de band opgedragen aan Aaltje en Ton van Café Lennon´s (open eight days a week). Het publiek kon echt niet meer stil blijven zitten bij nummers als ‘I Saw Her Standing There’ en ‘She Loves You’. Het frappante was dat er zeker niet alleen maar ‘oudere jongeren’ aanwezig waren, maar ook echte jongeren die van de muziek genoten. Logisch dus dat beginnende Volendamse bandjes, ook na 50 jaar, nog steeds Beatles liedjes opnemen in hun repertoire. Na ‘Roll Over Beethoven’ was het tijd voor ‘Hey Jude’, het laatste nummer. Het ‘PX koor’ in de zaal zong het nummer luider dan de band. Het werd echt een feest en door de hele zaal werd er volop gedanst. Eindconclusie: Puur jeugdsentiment en een geweldige avond. Hier kunnen liefhebbers van The Beatles weer jaren op teren.
 
Made In Liverpool Foto