In memoriam: Klaas de Wit

Beste Klaas,

 

Jij was een stille kracht. Een buitengewoon intelligente man die keer op keer wist te verrassen. Vanaf de eerste PX Songwriters Guild-avonden was je erbij, een altijd fijne, goedlachse aanwezigheid die onze songwriters en gasten filmde. Je kwam vaak in PX. Ook om andere optredens van lokale artiesten te filmen. Inmiddels is er dankzij jou een mooi archief met daarin de ontwikkelingen van de Volendammer muziekscene. Je was goed op de hoogte van de scene. Je was nota bene zelf getuige geweest van haar prilste begin en je kon hier dan ook prachtig over vertellen. Als je met jou sprak ontdekte je ieder gesprek meer. Zo bleek je een fervent Punkliefhebber, hield je je bezig met natuurkundige kwesties (pictoquarks) en was je actief als schilder en liedjesschrijver. Menig PXSG bezoeker zal nog goed kunnen herinneren hoe liefdevol en vol emotie je het nummer zong en speelde dat je had geschreven voor je vrouw.

 

De herinnering aan jou is die van een eigenzinnig en creatief persoon. Je was de coolst denkbare ‘’oudere’ man met een jonge geest.

 

Nooit gedacht dat we het 10e jaar PXSG zonder jou zouden vieren en dat we je nooit meer met je camera in PX zouden zien. Het is allemaal veel te snel gegaan de afgelopen tijd.

 

We zullen veel aan je denken en je bovenal heel erg missen!

 

We hopen dat ze goede Punkplaten en concerten hebben daarboven…

 

PX Songwriters Guild

 

Medewerkers en vrijwilligers Pop- en Cultuurhuis PX