Foto’s Carnaval Frisdisco PX 2017

Carnaval en Fris-Disco PX, een prima combinatie

Carnaval kan zeker niet alleen beneden de grote rivieren gevierd worden. Integendeel, op 25 februari lieten een paar honderd kinderen in PX zien dat Carnaval ook heel goed in Volendam gevierd kan worden. In PX was namelijk de ‘Carnavals Fris-Disco’ voor kinderen vanaf 11 jaar. Op de hypnotiserende, maar erg harde, klanken van DJ Stefan ging de jeugd massaal de vloer op en ging lekker uit z’n bol. De sfeer was ontspannen en er was geen enkele wanklank. Ook zonder drank is er gewoon veel plezier te maken. Zo kan het dus ook. Overigens kijk je ook wel uit om herrie te schoppen met een paar van die stevige portiers bij de deur. Zelfs als volwassene zou je al bang worden voor die ‘kleerkasten’, laat staan de kinderen. Overigens is angst overbodig, want het zijn gewoon allemaal ‘lieve’ mannen.

 

 
Bij de ingang waren gratis lichtgevende armbanden te verkrijgen, er kon van poffertjes worden genoten en ook groepsfoto’s werden er gemaakt. De avond was wederom prima georganiseerd door Leon ‘Koet’. Bijna alle meiden waren gekleed in de meest fantastische carnavalscreaties. Meestal vinden jongens op die leeftijd alles ‘stom’, maar toch hadden een paar het aangedurfd om, heel beschaafd, een slinger om hun nek te hangen. Hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat de meiden duidelijk meer, en eerder, de vloer op durfden dan de jongens.
 
De regeling met de pasjes werkt prima. Op de pasjes staan namelijk alle gegevens van het betreffende kind. Als er dus iets gebeurt (valpartij, w.c. pot van de muur getrokken, ziekte, enz), weet de organisatie direct bij wie ze zijn moeten. Prima dus. De gemeente mag trots zijn op hetgeen er de afgelopen jaren tot stand is gebracht. Na een stroeve start worden de avonden steeds beter bezocht. Er waren ongeveer 200 kinderen aanwezig die het uitstekend naar hun zin hadden. De volgende Fris-Disco is op vrijdag 17 maart, van 19:30 tot 22:00 uur.
 
Tekst: Joop Gijzen
Foto’s: Klaas Hansen