Douglas Firs met support van Paul en Frank Bond

@ Stolphoevekerkje Volendam

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over het heengaan van zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn naderende vaderschap aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart of a Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album.

 

Veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste zolderopnames. Je hoort dat er tijd was om te experimenteren, met vele laagjes gitaar, zang, synths, etc. Z’n vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar.  Alles op deze plaat werd thuis opgenomen, om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden: het meeste op de zolderstudio, het aangrijpende ‘Until It Won’t’ een verdieping lager, door een klein recordertje in de kamer die klaarstond om babykamer te worden. Zelfs de hoesfoto werd in hetzelfde huis gemaakt door Alexander D’Hiet, die een lichtstraal opmerkte die door een dakraam op de muur scheen, en vroeg om in dat licht te gaan staan.

 

Heart of a Mother.
“Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt’, zegt Gertjan over de titel van zijn vierde album. ‘Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs.”

 

De support wordt verzorgt door de broers Frank en Paul Bond. Beide brengen dit jaar en volgend jaar nieuwe muziek en worden gerekend tot de betere songwriters van Noord-Holland.

 

www.douglasfirs.be

tussenbalk630omlaag

zaterdag 8 januari | Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Stolphoevekerkje, Burg. Kolfschotenplein 1 te Volendam
Tickets: € 15,- (excl. transactiekosten)
Tickets zijn verkrijgbaar aan het loket op de 1e etage van Pop- en Cultuurhuis PX

onlinetickets
facebookevenement