Thomas Tol In Concert

Een bijzondere avond, rondom een bijzonder persoon! Muzikant in hart en nieren. Al 50 jaar staat hij garant voor nationale én internationale hits. Gewoon woonachtig op de beroemde  Volendammer dijk. Maar nét zo beroemd zijn zijn muzikale avonturen!
 
Ruim 25 jaar maakte hij deel uit van de best verkopende Band van Nederland, en dat Zónder Naam! Vervolgens zette hij zijn carriére, samen met zijn broer Kees, voort in het fameuze duo Tol & Tol. Scoorde daarmee gelijk de internationale treffer “Eleni”!
 
Maar sinds een aantal jaren is hij de stuwende kracht achter de hit machine van Jan Smit. Zijn samenwerking met Jan hebben reeds talrijke hoogtepunten opgeleverd, die tot in alle hoeken van het land vrijwel dagelijks uit de speakers klinken. Reden om deze  buitengewoon creatieve, maar toch zeer bescheiden, man in de spotlights te zetten!
 
THOMAS TOL, want daar hebben we het over, zal, tezamen met een groep bevriende muzikanten, aangevuld met een professioneel strijkkwartet, door hem zélf uitgekozen favorieten uit zijn glorieuze B.Z.N. periode, TOL & TOL tijdperk én die van JAN SMIT ten gehore brengen.
 
In een comfortabele theateropstelling (dus alléén zitplaatsen!) kunt u gaan genieten van een avond kwaliteitspop welke deze keer door de meester zélf (soms in een verrassend nieuw jasje!) zullen worden uitgevoerd!
 
Thomas Tol ontvangt Buma NL Lifetime Achievement Award.
Op donderdag 20 september 2018 heeft Thomas Tol uit handen van Ingrid van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de Buma NL Lifetime Achievement Award ontvangen. Thomas wordt gezien als de grondlegger van de ‘Palingsound’, het kenmerkende ‘Volendamse geluid’ waarmee onder andere BZN wereld beroemd werd. Minister Van Engelshoven: “Zowel vóór als achter de schermen heeft Thomas Tol een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandstalige muziek.” Eerdere winnaars van de Buma NL Lifetime Achievement Award zijn: André Hazes (postuum) (2013), Pierre Kartner (Vader Abraham) (2014), Normaal (2015), Gerard Joling (2016) en Lenny Kuhr (2017).
 

Locatie: Pop- en Cultuurhuis PX (Podiumzaal)

tussenbalk630omlaag

vrijdag 8 maart | Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20:30 uur
Tickets: € 29,50 (excl. transactiekosten)
Tickets zijn verkrijgbaar aan het loket op de 1e etage van Pop- en Cultuurhuis PX en bij Jan Cas Sombroek

onlinetickets
facebookevenement
tussenbalk630omlaag

zaterdag 9 maart | Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20:30 uur
– UITVERKOCHT –

facebookevenement
tussenbalk630omlaag

zondag 10 maart | Deur open: 14:00 uur | Aanvang: 15:00 uur
– UITVERKOCHT –

facebookevenement
tussenbalk630omlaag

Theatervoorstelling met zitplaatsen