Matthews Southern Comfort

Je kunt van Iain Matthews niet zeggen dat hij iemand is die lang blijft stilstaan bij successen uit het verleden. De meeste band ‘reünies’ worden tegenwoordig georganiseerd met het oog op een aanlokkend financieel plaatje en in sommige gevallen ook door druk vanuit de platenmaatschappij. In het geval van Matthews Southern Comfort gaat dit echter niet op. De originele band bestond niet lang genoeg om een schare fans aan zich te kunnen binden en er was destijds ook geen back-up vanuit een groot muzieklabel. MSC is nu opnieuw tot leven gewekt omdat Matthews simpelweg het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten.
 
De originele band kwam onverwacht en vroegtijdig tot stilstand toen Matthews, al dan niet terecht, besloot dat er te weinig muzikale diepgang in zat. De formatie van de nieuwe MSC komt voort uit het verlangen om de muzikale reis voort te zetten en de diepgewortelde passie om mogelijk nog één groot, muzikaal statement te maken. Eén die ook door zijn mede-bandleden wordt
herkend en gewaardeerd. Met de samenstelling van deze unieke groep bezielde en gelijkgestemde muzikanten heeft Matthews opnieuw alle verwachtingen overtroffen. De gedrevenheid en muzikaliteit is onmiskenbaar en de diep intense vocale harmonieën doen denken aan MSC’s eerste bloeiperiode.
 
De nieuwe Matthews Southern Comfort, een kwartet, heeft een geheel Nederlandse line-up met de vermaarde gitarist en songwriter BJ Baartmans, de bevlogen toetsenist en songwriter Bart de Win en met nieuwkomer, in 2017, de Amsterdamse singer-songwriter Eric Devries. Deze spectaculaire band vertegenwoordigt zowel het heden als het verleden. Matthews weet op prachtige wijze de klassieke MSC nummers nieuw leven in te blazen zodat ze naadloos aansluiten bij het nieuwe repertoire.
 

facebook.com/MatthewsSouthernComfort2017

tussenbalk630omlaag

zaterdag 19 januari | Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Pop- en Cultuurhuis PX (Podiumzaal)
Tickets: € 15,- (excl. transactiekosten)
Tickets zijn verkrijgbaar aan het loket op de 1e etage van Pop- en Cultuurhuis PX

onlinetickets

Concert met zitplaatsen

facebookevenement